Domowa zupa- krem z porów
W kuchni wyznaję stare zasady: prawdziwy obiad jest dwudaniowy Zwłaszcza gdy w domu jest dziecko to zupa jest daniem obowiązkowym.
Podawanie w domu zupy to idealny sposób na przemycanie wartościowych warzyw i zdrowych tłuszczy. A jeżeli chodzi o zupę krem to jest ona idealnym wyjściem w przypadku gdy dziecko nie chce jeść kawałków warzyw, wyławia je z zupy a w momencie gdy są zblendowane zajada je z apetytem. Sprawdza się to u nas w przypadku zupy pieczarkowej i porowej właśnie:)
NIe bardzo lubimy pory, ale moze w formie kremu posmakuja nam? Pozdrawiam serdecznie!
OdpowiedzUsuńJest taka szansa. Czego oczy nie widzą to buzia chętnie zje:):)
UsuńZdecydowanie moje smaki! Uwielbiam por!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię zupy z dodatkiem pora. Często robię też z dodatkiem orientalnych przypraw - fajnie podkreślają smak
OdpowiedzUsuńNa pewno takie przyprawy nadały by jej całkowicie inny charakter. Kuchnia to małe laboratorium wiele chwytów dozwolonych. Pozdrawiam:)
UsuńProsty przepis, a ja uwielbiam zupy krem :) Muszę koniecznie zrobić na obiad :)
OdpowiedzUsuńRobie prawie identyczną, tylko ja podaje z chipsami z boczku albo z kiełbasy krakowskiej. Bardzo oddaje aromatu ( oczywiście nie jest to rozwiązanie dla wegan)
OdpowiedzUsuń