Pizza z patelni
Pizza to danie, która ma wielu fanów zwłaszcza wśród dzieci. U nas tradycyjną pizzę przygotowuje mój mąż wtedy chłopaki rządzą w kuchni a dziewczyny czekają na gotowca. Gdy jednak najdzie nas na szybką przekąskę pizza z patelni jest w sam raz i to już ja przejmuje stery i szykuje szybką pizzę zgodnie z preferencjami smakowymi najbliższych.
Ciasto na pizzę z patelni jest bardzo dobre, cieniutkie i chrupiące. Wystarczy 4 minuty podsmażania z każdej strony i pizza gotowa. My lubimy i polecamy:)
Przepis na pizzę z patelni
Z podanych proporcji otrzymacie ilość ciasta potrzebnego do przygotowania 3 pizz ze średniej wielkości patelni. Co do składników na pizzę to zależy od Waszych smaków. Ja użyłam sosu pomidorowego ( ketchup też będzie dobry), wiejskiej kiełbaski, ogórka kiszonego, parmezanu i oregano. Taka standardowa pizza domowa:)
Składniki:
- 200 gram mąki,
- 100 ml filtrowanej wody,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 2 łyżki oliwy do ciasta i część do smażenia,
- spora szczypta soli,
- składniki na wierzch pizzy,
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz